Ogre Kingdoms Warhammer Fantasy -projekti alkaa

Posted on October 11, 2008

0


Vuosien tauon jälkeen olen saanut päähänpinttymän, että Warhammer Fantasy voisi sittenkin olla hauska harrastus. Olen viimeksi pelannut 5th editionia 2000-luvun alussa, yhtä 6th edition testipeliä vuonna 2006 lukuun ottamatta. Viidennen edition aikaan kokosin, maalasin ja pelasin useammankin WHFB-armeijan, mm. Bretonnia, Lizardmen ja Vampire Counts. WHFB jäi sivummalle, kun keskityin 40K-peleihin, joka puolestaan jäi sivummalle Epic Armageddonin ja Necromundan toisen tulemisen aikoihin. Sittemmin jätin figuharrasteet kokonaan ja olen suhtautunut karsaasti jopa Dungeons & Dragons 3.5th edition figuproppeihin.

Gretchin

WH40k: Gretchin, muovia, vuodelta 1990. Maalaaja tuntematon.

Tilanteet muuttuvat ja pakko on antaa uusimmalle (7th) WHFB-sääntökokoelmalle tilaisuus. Keskustelin huolistani harrastuksen suhteen ystäväni kanssa, joka on pysynyt figutouhuissa mukana 90-luvun lopulta saakka. Ystäväni muistutti meikäläistä siitä, että WHFB ei ole vain peli, samassa merkityksessä kuin esimerkiksi lautapeli, vaan se on harrastus, jonka kannustimena ei läheskään aina ole itse pelaaminen vaan miniatyyrien rakentaminen, maalaaminen ja armeijalistojen suunnittelu.

Näillä eväillä olen päättänyt lähteä availemaan unohdettua harrastusta uudestaan. Kaverillani oli tyhjänpanttina juuri sopiva armeijakirja kaavailemaani armeijaa varten, joten Ogre Kingdoms -armeijan rakentaminen voi alkaa tänään.

Olen päättänyt välttää viimeiseen asti harvojen pennosteni lahjoittamista Games Workshopin käsiin. GW on jo saanut osuutensa varallisuudestani kymmenen vuotta sitten enkä pidä heidän markkinointistrategiastaan, jossa miniatyyrien hinnat nousevat jatkuvasti ja säännöt kirjoitetaan uusiksi figumyynnin tehostamiseksi.

Ennen projektin aloittamista, on syytä selvittää muutama periaate armeijan kasvattamiselle. Lisää tästä myöhemmin.

Advertisements
Posted in: WHFB