Battle Masters

Posted on December 12, 2008

0


Työkaverini yllätti minut maanantaiaamuna antaen “vaatimattoman” lahjan, jonka oli löytänyt vanhojen muuttolaatikoidensa seasta. Niinpä sain maanantai-iltana raahata kotiini valtavan kokoisen pelilaatikon, jonka päällä luki Ridderstrijd ja laatikon kyljessä oli sekä MB-pelien että Games Workshopin logot.

Ridderstrijd

Ridderstrijd

Laatikon sisältä löytyi hyvin säilynyt pino muovisia citadel-miniatyyrejä, runsaasti erikoisia liikuttelualustoja, kaksi ranskankielistä lisäosaa Les Maraudeurs du Chaos ja Les Lords Impériaux, valtava vinyylinen taistelualusta, hollanninkieliset säännöt ja 3/4 Space Crusaders -pelin pelilaudasta. Putsattuani pelin noin 400 osaa selvitin Wikipedian ja BoardGameGeekin avulla, että kyseessä oli Games Workshopin tekemä, Milton Bradley -brändin 1992 julkaisema sotapeli, englanninkieliseltä nimeltään Battle Masters. Peli oli suosittu 90-luvun alkupuolella varsinkin Euroopassa ja sitä painettiin valtavat määrät, jonka seurauksena itse peruspeliä voi saada vieläkin uutena sopivista nettikaupoista vaatimattomaan 30 dollarin hintaan. Lisäosat sen sijaan ilmestyivät vain Euroopassa ja ovat selvästi vaikeampia löytää.

En osaa ranskaa enkä hollantia, eikä Geek tai Google ole auttanut englanninkielisten sääntöjen löytämisessä, joten pelin kulku on vielä hämärän peitossa. Geekistä lukemieni artikkelien perusteella peli on varsin yksinkertainen ja perustuu paljolti sattumaan. Odotan pääseväni kokeilemaan peliä vielä joulukuun aikana.

Battle Masters -peli käynnissä

Battle Masters -peli käynnissä

Advertisements
Posted in: Specialist Games