Battle Masters koeajossa

Posted on January 5, 2009

0


Battle Masters -lisäosa

Battle Masters -lisäosa

MB Gamesin nykyinen omistaja on peli- ja lelualan jättiläinen Hasbro, joka auliisti jakaa Battle Mastersin englanninkielistä sääntökirjaa verkkosivuillaan. Tutulla kielellä kirjoitettuna säännöt ovat mukavampia seurata ja niinpä pääsimme kaverini kanssa kokeilemaan peliä eräänä sunnuntaipäivänä.

Pelimatto on valtavan kokoinen. Iso keittiön pöytämme ei ollut tarpeeksi suuri sille, vaan jouduimme levittämään kartan lattialle. Arvoimme armeijat ja kaverini lähti hyökkäämään kaaosjoukoilla.

Peli on todella yksinkertainen ja perustuu lähes pelkästään onneen. Korttipakasta nostetaan kortti, joka määrittää, mikä tai mitkä joukot voivat liikkua ja/tai hyökätä. Myös toiminnan suorittava osapuoli on kortista kiinni, joten kaaospelaaja voi onnistua saada kymmenen vuoroa peräkkäin imperiumin jousimiesten tönöttäessä paikoillaan.

Battle Masters on todella vaikuttavan näköinen peli. Pelilauta on todella suuri ja 28-mm (1/72) miniatyyrit näyttävät isoilta ja niitä on paljon. Koska miniatyyrit on liimattu alustoihin, joissa on 1-6 sotilasta kussakin, joukkojen liikuttaminen on äärimmäisen helppoa. Kartassa on heksat, joissa joukot liikkuvat 1-2 askelta kerrallaan, joten edes monista miniatyyripeleistä tuttua mittaamista ei tarvita. Peli siis etenee nopeasti.

Pelkkään onneen ei kuitenkaan tarvitse luottaa. Taistelussa hyökkäävällä osapuolella on pieni etu, mutta puolustavallakin pelillä on mahdollisuutensa. Kuten yleensä modernia aikaa edeltävillä peleillä, tässäkin pelissä joukkojen asettelu on kaiken A ja O ja itse taistelun sattuessa lopputulokseen ei voi paljoakaan vaikuttaa. Onnen merkitys siis pienenee, kun pelin kulusta pääsee jyvälle. Pelin hauska jippo on kummankin puolen erikoisyksikkö, kaaoksen ogre ja imperiumin tykki, jotka tuovat pelin kulkuun mukavaa vaihtelua.

Battle Masters muistuttaa 15 vuotta uudempaa, erinomaista Memoir ’44 -peliä. BM on yksinkertaisempi, antaa vähemmän mahdollisuuksia taktikointiin eikä sisällä verratonta Overlord-pelimuotoa, mutta on näyttävämpi ja nopeampi. Battle Masters sopisi mainiosti välipeliksi turnajaistapahtumaan, lan-partyille tai messunäyttämölle.

Advertisements
Posted in: Specialist Games