Battle Masters ja lisäosat

Posted on January 10, 2009

0


Battle Masters -kokeilut jatkuivat tänään kahdella pelillä. Sääntöjen selittämiseen uudelle vastustajalleni meni aikaa noin 3 minuuttia, mutta laatikkoon kasattujen miniatyyrien keräilyyn, maton levittämiseen ja sopivan pelitilan raivaamiseen meni aikaa viisi kertaa pidempään. Mittasin samalla pelialueen koon: 150 cm x 140 cm. Outoa, että matto ei ole neliö? Sillä ei nimittäin ole pelin kannalta mitään merkitystä, sillä heksat leikkaantuvat poikki samoista kohdista kaikkialla ja säännöt antavat ensimmäisen pelaajan valita minkä pelialueen reunan tahansa aloituspaikakseen.

Arvoimme joukot ja meikäläiselle lankesi jälleen imperiumin hyvyyttä suojelevat sotilaat. Ensimmäinen peli kesti puolisen tuntia, jonka jälkeen imperiumin viimeinen jousimiesyksikkö päätti luovuttaa kaaosjoukkojen yli kymmenkertaisen ylivoiman edessä. Peli ratkesi pian ensikontaktin jälkeen: kaaosjoukkojen goblinit ja susiratsastajat ylisuorittivat ja murhasivat ilman muiden apua noin 25 % imperiumin joukoista. Kun imperiumin ainoa tykki tuhoutui misfiressä toisella laukaisukerralla, edes vasemman sivustan onnistunut ritarirynnäkkö ei riittänyt pelastamaan Sigmarin palvelijoita.

Battle Master ja lisäosat - imperiumin kenraali kompuroi eturintamassa

Battle Master ja lisäosat - imperiumin kenraali kompuroi eturintamassa

Toiseen peliin otimme mukaan lisäosat. Puntit tasottuivat siten, että kokonaisuudessaan kaaosjoukkoja oli lisäosien kanssa enää vain yksi yksikkö enemmän. Ilman lisäosia imperiumilla on 12 yksikköä ja kaaoksella 14. Imperiumin laajennusboksista löytyi kaivattu toinen tykki, yhtä kaivattu, täyden viiden pisteen voimakkuudella taisteleva, yksinään toimiva kenraali ja täydennyksiä jousi- ja hilparimiehiin. Kaaosta vahvennettiin kokonaisella neljällä beastmen -yksiköllä, kahdella ogrella ja raskaasti panssaroiduilla kaaosritareilla.

Lisäjoukkoja katsellessamme tuntui, että pelialue käy väistämättä liian pieneksi, mutta käytännössä joukot mahtuivat kummallekin puolelle varsin hyvin. Itse pelissä joukot eivät myöskään turhaan seisoskelleet toistensa tiellä, vaan peli oli lisäosien kanssa aivan yhtä sujuvaa kuin pelkällä peruslaatikollakin.

Imperiumin mahti joutui kaaoksen edessä jälleen tappiolle. Asetin taistelualueen osioille selkeät tavoitteet: oikealla olivat kummatkin tykit ja niitä suojelemassa olevat hilparimiehet, vasemmalla kevyt ratsuväki ja pitkäjousimiehet ja keskellä kenraali raskaine ritareineen. Myös kaaos keskitti joukkojaan roolin mukaan: kaaosarmeijan vasemmassa laidassa olivat kaikki örkit, goblinit ja susiratsastajat ja oikeassa laidassa tulivat kaaosritarit. Ogret seikkailivat taistelutantereella missä kukin. Pelin aikana onnistuin kolmesti tuhoamaan vihernahkoja tykillä, joka korvasi hienosti edellisen pelin epäonnistumiset. Lopulta kuitenkin ogret ja kaaosritarit tyhjensivät pöydänpuolikkaani yksikkö toisensa jälkeen ja korttipakan loppuessa ensimmäisen kerran imperiumin joukoista jäljellä oli enää tykit ja yksi hilparimiesyksikkö.

Advertisements
Posted in: Specialist Games