WordPress ja ongelma kuvien lisäämisessä

Posted on July 3, 2009

0


WordPress.com tarjoaa 3 GB tilaa kuville ja muulle medialle. Kuvien tallentaminen palvelimelle tapahtuu Add an Image -napin kautta, josta kuvat tallentuvat Galleriaan (kyseiseen blogitekstiin lähetetyt kuvat) tai Media Libraryyn (kaikki kuvat). Ennemmin tai myöhemmin käy kuitenkin niin, että kuvien lähettäminen WordPress.comiin onnistuu, mutta niiden liittäminen artikkeleihin ei ole mahdollista. Insert into post -nappi puuttuu juuri lähetetyn kuvan alta, mitä kummaa?

Mänty, Pinus sylvestris

Mänty, Pinus sylvestris

PNG-tiedostojen ja isojen JPGiden kanssa hetken odottelu auttaa. WordPress.comissa pyörii skripti, joka varmistaa palvelimelle lähetetyt kuvat kuvatiedostoiksi. Pienet JPG:t saavat vahvistuksen yleensä saman tien, mutta PNG-tiedostojen kanssa joutuu joskus odottelemaan. Insert into post -nappi tulee näkyviin vasta, kun tiedosto on saanut palvelimen hyväksynnän.

Tammi, Quercus robur

Tammi, Quercus robur

Galleria-sivulla voi blogiin liittää usean kuvan sarjan. Tälle sivulle ei milloinkaan ilmesty Insert into post -nappia, sen sijaan kun Galleria-dialogissa on useampi kuin yksi kuva, ilmestyy sivun alalaitaan Insert gallery -nappi.

Kanadantuija, Thuja

Kanadantuija, Thuja occidentalis

Yksittäisten kuvien lisääminen tapahtuu siis näin: klikkaa harmaata Add an image -nappia, joka on Upload/Insert tekstin oikealla puolella, muokattavan tekstikentän yläpuolella. Lähetä kuva palvelimelle ja lisää kuvan tiedot, jos kuva on tässä vaiheessa jo saanut varmistuksen, lähetyssivun alalaidassa on Insert into post -nappi. Muussa tapauksessa tallenna kuvan tiedot ja avaa samasta dialogista Media Library. Odottele hetkonen ja tarkastele lähetetyn kuvan tietoja klikkaamalla show. Kun kuva on varmistettu, tällä sivulla näkyy nappi Insert into post.

Advertisements
Posted in: Wordpress