Ruuvi katki, remontti pieleen

Posted on May 4, 2013

0


Epäonnistumisista ei huvita kertoa. Julki tulevat tarinat yleensä onnistuvat. Ja miksikäs ei, kukapa haluaisi neuvoja miten tehdä asiat väärin?

Tänään autoremontti katkesi ennen aikojaan. Tarkoitus oli vaihtaa käsijarrupalat. Varaosat ja varmuuden vuoksi hankittu jousisarja jäivät kuitenin avaamattomina pakkauksiin, kun pyörän napaa kiinni pitelevä pikkuinen ruuvi ei auennut. Pyöräksi meni kuusikulmaruuvin kanta.

Jarrukenkä piti laittaa takaisin ja lähteä hankkimaan hyvää metalliporasarjaa, jolla ruuvin voi porata lastuiksi. Työpaikalla pyörinyt kirvesmies juuri pari päivää sitten kehui että koboltti-avainsanalla varustettu poranterä menee läpi mistä vain. Kokeillaan sellaista, kunhan tulee jostain vastaan.

Isot pojat muuten kertoivat, että tämä jumiutunut ruuvi on ihan turha. Sen ainoa tehtävä on pitää pyörännapa oikeassa asennossa kun rengasta vaihdetaan, jotta pyöränpultit saadaan helposti reikiinsä. Eipä siis haittaa jos rikotulle ruuville ei löydy korvaavaa kappaletta.

Turha ruuvi

Turha ruuvi ympyröity pinkillä. Ärchs!

=========

Tarinan päätös, vuotta myöhemmin: katsastusmies urputti käsijarrusta joten asialle oli lopulta pakko tehdä jotain vuodenvaihteessa. Paikallinen ET auto oli erittäin miellyttävä uusi tuttavuus ja heille asia ei tietenkään ollut mikään ongelma. Nyt kun vaihdoin renkaita tuli lopulta katsottua mitä huoltamo teki: katkennut ruuvi on tiessään ja tilalla on uusi ehjä ruuvi. Haa!

Advertisements
Posted in: Auto, Kodin työt